Podologie/Sportpodologie Sommer
Podologie/Sportpodologie Sommer
Wat is sportpodologie?

Het bewegingsapparaat (het lichaam) van de mens bestaat uit botstukken en gewrichten die door spieren, banden en pezen met elkaar verbonden zijn. De spieren hebben als belangrijke functie het in stand houden van de lichaamshouding, heffing en buiging, strek en draaibewegingen van het bewegingsapparaat.

De spieren, soepel en rekbaar, worden d.m.v. pezen, stug en nauwelijks rekbaar maar wel erg sterk, verbonden met de gewrichten, welke op hun beurt bescherming hebben van het kraakbeen om bot op bot tegen te gaan.

Sportpodologie richt zich op het voorkomen en behandelen van klachten die voortkomen uit het bewegingsapparaat.

Wat doet een sportpodoloog?

Door een sportpodoloog wordt er aan het "bewegingsapparaat" gewerkt waarbij er in de voeten vaak een oplossing wordt gevonden voor de klachten die in ons lichaam ontstaan d.m.v. de juiste schoen met eventueel een kleine aanpassing via de zool (inlay) te gebruiken, zodat er optimaal van alle sportactiviteiten gebruik gemaakt kan worden zonder klachten. Onderzoeken die gedaan kunnen worden; Anamnese, blauwdruk van de voetstand, afwikkeling van de voet, hielmeting en analyse van de oude sportschoenen.

De sportpodoloog legt de focus op het verminderen en voorkomen van sport blesssures aan de voeten en andere delen van het bewegings en houdingsapparaat welke hun oorsprong hebben in de voet.

Voorbeelden van blessures waarbij de sportpodoloog uitkomst kan bieden:
Wanneer een afspraak maken?

Wilt u weten of uw houding ten grondslag ligt aan uw pijnklachten?
Wilt u weten of u de juiste schoenen draagt tijdens het sporten?
Wilt u weten of die eeltplek daar echt wel hoort?
Wilt u weten of er iets gedaan kan worden, zodat u zonder blaren verder kunt?
Wilt u er zeker van zijn dat u vanuit een stuk deskundigheid en expertise wordt behandeld?

Neem dan nu contact op met Sportpodologie Sommer.
Privacy statement • © 2011, Podologie/Sportpodologie Sommer