Podologie/Sportpodologie Sommer
Podologie/Sportpodologie Sommer
Basisonderzoek:
Compleet onderzoek:
Het onderzoek punt voor punt:

Anamnese De anamnese is de voorgeschiedenis zoals deze o.a. uit de herinnering van de sporter blijkt. Dit betreft een door vragen geleid chronologisch verslag van de sporter over zijn of haar symptomen. De vraagstelling is neutraal zodat de sporter zijn/haar ervaringen vertelt en er geen symptomen worden aangereikt. De anamnese is een deel van het fysiotherapeutisch onderzoek.

Een blauwdruk van de voetstand Er wordt een statische voetstand (stilstaand) en een dynamische voetstand (lopend) afgedrukt. De statische en dynamische blauwdrukken laten zien wat de voeten zowel in stand als tijdens de loop voor afdruk achterlaten.

Afwikkeling van de voet Er wordt gekeken naar de afwikkeling van de voet zowel met sportschoen als op blote voeten. De voet bestaat uit complexe gewrichten en vele beenderen. De afwikkeling geschied in meerdere fases via de achtervoet, middenvoet en voorvoet.

Er wordt een hielmeting uitgevoerd

Analyse van de oude sportschoenen Oude sportschoenen vormen een grote bron van informatie doordat ze uw loopstijl en eventuele blessures kunnen verklaren.

Medical Taping Concept WILT U UW OUDE SPORTSCHOENEN MEENEMEN?

Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept (MTC) is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens op de spierfunctie, de bloed en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid.

Wanneer kan MTC worden toegepast?
In mijn praktijk wordt het MTC voornamelijk toegepast op het bewegingsapparaat, bijv:
Voor MTC wordt Curetape@ gebruikt: dit ondersteunt c.q activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken.

Medical Taping Concept Effecten van Curetape@
Eigenschappen Curetape@
Privacy statement • © 2011, Podologie/Sportpodologie Sommer